Wham! - Fantastic: Een explosieve terugkeer op rood vinyl

Wham! - Fantastic: Een explosieve terugkeer op rood vinyl

In 1983 explodeerde Wham! met hun debuutalbum "Fantastic" op het wereldtoneel en veranderde de popmuziek voorgoed. Met monsterhits als "Bad Boys", "WHAM! Rap (Enjoy What You Do)" en "Club Tropicana" schoot het album meteen naar de nummer 1 positie in de UK en verkocht miljoenen exemplaren wereldwijd.

Nu, meer dan 30 jaar later, keert "Fantastic" in een nieuw jasje terug op rood vinyl in een gelimiteerde oplage. Perfect voor zowel langdurige fans die nostalgisch terug willen dromen naar de zomerhits van hun jeugd als nieuwkomers die kennis willen maken met de energieke sound die George Michael en Andrew Ridgeley in de jaren 80 neerzetten.

De plaat begint al met een explosie van enthousiasme in "Wham! Rap", waarin de jonge muzikanten zich met bravoure presenteren aan de wereld. De aanstekelijke melodieën van "Young Guns (Go For It)" en "Bad Boys" zijn na al die jaren nog steeds onweerstaanbaar, en je voelt je instant vrolijk worden bij de eerste vrolijke noten van "Club Tropicana".

Maar "Fantastic" is meer dan alleen maar een compilatie van dansvloervullers. Met gevoelige ballads als "Careless Whisper" en "Blue" toont het duo ook hun kwetsbare kant, en laat zien dat ze meer konden dan alleen catchy deuntjes produceren.

 


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.