'The White Album Album in Liverpool' van The Analogues verschijnt 14 december op Vinyl

'The White Album Album in Liverpool' van The Analogues verschijnt 14 december op Vinyl

Op 14 december 2018 verschijnt ‘The White Album Live in Liverpool’ van The Analogues op Vinyl. Dat is na Magical Mystery Tour en Sgt. Pepper het derde Beatles-album dat in een integrale live-uitvoering van The Analogues die op LP wordt uitgebracht.

The Analogues hebben zich ten doel gesteld om om de muziek die The Beatles, na 1966, zelf nooit live gespeeld hebben, alsnog live zit te voeren. Zij beschouwen het als klassieke muziek die je op die manier levend houdt.

Het album werd deze zomer opgenomen in Liverpool, en dat is in meerdere opzichten bijzonder. Bart van Poppel van The Analogues: “Uiteraard komen The Beatles er vandaan, maar daarnaast waren we de hoofdact van de International Beatleweek. We speelden in de Liverpool Philharmonic Hall, en hoewel we de show al talloze keren gespeeld hebben, voelde het toch als een soort première. In Nederland weet ons publiek inmiddels wat we doen, maar daar stonden we voor een zaal met doorgewinterde Beatles-kenners.

Dan komt een stelletje Nederlanders ze even laten zien hoe het moet, dat was toch een beetje eng. Maar de reacties en recensies waren ontzettend positief.” Volgens Van Poppel is The White Album duidelijk anders dan bijvoorbeeld Sgt. Pepper: “Het is een dubbelalbum, dus het zijn meer songs, en het is ook veel diverser, minder coherent misschien. Toch zijn er veel Beatles-fans die dit het meest interessante Beatles album vinden. Het is er echt één voor de fijnproevers.”


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.