The Jesus and Mary Chain viert 40 jaar met "Glasgow Eyes": Misfits die trouw bleven aan hun eigen geluid

The Jesus and Mary Chain viert 40 jaar met "Glasgow Eyes": Misfits die trouw bleven aan hun eigen geluid

In de bruisende Schotse stad waar het allemaal begon, viert The Jesus and Mary Chain hun 40-jarig jubileum met de release van "Glasgow Eyes". De broers Jim en William Reid, die al decennialang bekend staan als pioniers in de alternatieve rock, keren terug met een album dat zowel vertrouwd als vernieuwend klinkt.

Opgenomen in de iconische Castle of Doom-studio van Mogwai, omarmt "Glasgow Eyes" de unieke sound die The Jesus and Mary Chain al decennialang definieert. Melodieuze gitarenriffs, stuwende drums en de kenmerkende zang van Jim Reid komen samen in een wervelwind van emotie en energie.

Invloeden van bands als Suicide en Kraftwerk zijn subtiel verweven in de muziek, waardoor een frisse dimensie wordt toegevoegd aan het geliefde geluid van The Jesus and Mary Chain. Tegelijkertijd is er een nieuwe waardering voor de improvisatie en vrijheid van jazz, wat resulteert in een album dat organisch en spontaan aanvoelt.

"Wees niet bang", lacht Jim Reid. "Dit is geen 'Mary Chain goes jazz'-album. Verwacht gewoon een echte Jesus and Mary Chain-plaat, met alle rauwe energie en passie die je van ons gewend bent. We zijn die rare tweeling die elkaars zinnen afmaakt, en we gooien gewoon alles in de studio en kijken wat er gebeurt."


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.