The Decemberists keren terug met dromerige indie-pop single "Burial Ground"

 Andersju

Al meer dan 20 jaar behoren The Decemberists tot de meest originele en gedurfde rockbands van Amerika. Sinds hun debuut-EP "5 Songs" in 2001 vielen ze op met hun hyperliteraire folk-rock sound. Hun negen studioalbums getuigen van genreoverstijgende ambitie, met invloeden van Americana tot progressieve rock, hardrock en zelfs disco.

Na het introspectieve "I'll Be Your Girl" uit 2018, waarover NPR Music schreef dat "zelfs The Decemberists wel eens vernieuwing nodig hebben," keren ze nu terug met hun eerste nieuwe muziek in zes jaar. "Burial Ground" is al een favoriet onder fans na live-uitvoeringen vorig jaar. De single combineert de openlijke fataliteit van "I'll Be Your Girl" met de jangle-pop van The Dentists en dromerige Beach Boys-achtige harmonieën (meegezongen door James Mercer van The Shins).

"Burial Ground" is een ode aan het rondhangen op begraafplaatsen, in de beste traditie van popsongs," aldus songwriter Colin Meloy. "De melodie schoot me te binnen in een droom, en ik heb 'm meteen op mijn telefoon gehumd bij het wakker worden. Gelukkig zijn de meeste dromen geen goede bron voor liedjes, maar dit was een uitzondering."

Met "Burial Ground" bewijzen The Decemberists dat ze hun unieke sound en ambitie niet verloren zijn. Verwacht geen muzikale herhalingsoefeningen, maar een verrassend en dromerig nieuw hoofdstuk in hun rijke muzikale carrière.

  • Het nieuwe album 'As it ever Was' verschijnt op 14 juni 2024

 


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.