Raymond van Groenewoud trakteert zichzelf op zijn verjaardag met een gloednieuw album

Raymond van Groenewoud trakteert zichzelf op zijn verjaardag met een gloednieuw album

Raymond van het Groenewoud brengt 14 februari -zijn zeventigste verjaardag- een volledig nieuwe plaat uit getiteld ‘Speel’.

Het idee voor ‘Speel’ is ontstaan ergens begin januari 2018, op de luchthaven van Tanger. Daar dwarrelde in Raymond zijn hoofd een melodie binnen waar hij van dacht, die schrijf ik op. Dat werd uiteindelijk ‘Je krijgt alles wat je wil’.

Misschien daarvoor, zeker daarna, begon Raymond allerlei flarden, die hij vaak laat passeren, te noteren, vaak eerst op muziekpapier, later op de laptop. En zeker dacht Raymond weer aan zijn heilige filosofie, dat een lied pas kans maakt op eeuwigheid als er een minimum aan treffelijke melodie in zit verwerkt. Dat bleek dus het geval te zijn.

Met die melodieën op zak, alsook enkele nummers die Raymond al had liggen zoals ‘Tegenwoordig’ en ‘’k Heb je graag’, trok hij naar Jean-Marie Aerts, producer van legendarische acts zoals TC Matic en Urban Dance Squad. Jean-Marie is gretig meegegaan in het verhaal onder de werkverdeling "Raymond schrijft de liedjes, Jean-Marie zorgt ervoor dat ze klinken". Raymond benoemt graag de term ‘muziekmonnik’, als hij aan Jean-Marie zijn aura denkt. Tijdens de voorbereiding, tijdens de opnames, tijdens de mixen. Geen grootspraak, ingetogen werken. Héérlijk.

 


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.