Ramkot: Van Gentse Moshpits naar de Woestijn van Joshua Tree

Ramkot: Van Gentse Moshpits naar de Woestijn van Joshua Tree

De Gentse rockband Ramkot heeft de afgelopen tijd de livemuziekscene op zijn kop gezet met een indrukwekkende 100 shows in slechts één jaar. Hun debuutalbum, "In Between Borderlines", was een 25 minuten durende sonische aanval die het publiek naar adem deed snakken.

Nu, na het delen van podia met giganten als Metallica en het veroveren van festivals van Pinkpop tot Down The Rabbit Hole, is Ramkot klaar om hun tweede album los te laten.

Een Woestijn Odyssee

Voor dit volgende hoofdstuk waagde de band zich buiten hun DIY-roots en riepen ze de legendarische producer Alain Johannes (bekend van zijn werk met Queens of the Stone Age, Eagles of Death Metal en Them Crooked Vultures) in om het project te leiden. Ze reisden naar de iconische Rancho De La Luna studio in de Joshua Tree woestijn, een heilige grond voor rockmuziek waar Queens of the Stone Age frontman Josh Homme's The Desert Sessions ontstonden.

Verwacht het Onverwachte

Dit nieuwe album belooft een dynamische evolutie te zijn voor Ramkot. Terwijl ze hun kenmerkende energieke geluid behouden, heeft de band nieuwe sonische gebieden verkend. Zoals ze het zelf beschrijven: "We hebben alles uit de kast gehaald, niet altijd vol gas gegeven, waardoor de muziek meer kan ademen. Er zullen een paar rustigere nummers op staan die de fans niet van ons zullen verwachten."

Beperkte Live Shows, Maximale Impact
Hoewel Ramkot dit jaar slechts een handvol shows zal spelen, zal elk optreden ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zijn. Vang ze op 2000 Trees (VK), Sziget (Hongarije), Pukkelpop en Lowlands.

Ramkot blijft bewijzen dat ze een band in opkomst zijn, grenzen verleggen en hun geluid evolueren terwijl ze trouw blijven aan hun roots. Hun tweede album belooft een mijlpaal te worden, waarin hun groei wordt getoond en hun plaats als een van de meest opwindende rockbands in Europa wordt versterkt.

 

 


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.