Meis heeft geleefd, en daar deelt zij met haar debuutalbum het eerste echte deel van.

Meis heeft geleefd, en daar deelt zij met haar debuutalbum het eerste echte deel van.

Na het uitbrengen van haar EP 'Een' werd het soloproject van Aysha de Groot omschreven als 'betoverend, met kleine liedjes over grote onderwerpen.'

In het nieuwe hyper-persoonlijke 'Zwart/Wit' zoekt ze daarin nog verder de grenzen op. 'Hoe oncomfortabel en toch troostend kan ik deze plaat maken?' aldus de Groot. Het kenmerkende, warme, intieme, maar toch schurende geluid waar Meis zichzelf mee op de kaart heeft gezet, is nu nóg directer komt nóg dichterbij en klinkt nóg rauwer.

In 'Zwart/Wit', doet de Groot een boekje open over een periode van ziekte, trauma, herstel, kracht en de zoektocht naar zelfliefde. Het conceptuele album vertelt één verhaal. Geopereerd worden, een totale maagresectie, uit voorzorg. Niet jong ziek willen worden zoals haar moeder en oma voor haar, maar wel moeten leren leven zonder maag. De twee weken die Meis in het ziekenhuis heeft moeten doorbrengen waren zwaar en traumatisch. Om de tijd door te komen, heeft zij een dagboek aan teksten geschreven, die later uitgewerkt zijn tot dit album. Ze pakt 3 periodes: Het toeleven naar de operatie, de periode in het ziekenhuis zelf en het herstel daarna. 'Zwart/Wit' bestaat uit 11 tracks, deels licht, positief en hoopvol, deels donker, zwaar en een stuk harder. Zowel tekstueel als productioneel speelt Meis met het zwart en het wit. Samen met producer en muzikant Nicky Hustinx dook zij in het afgelegen Den Dolder de studio in, om de songs uit te bouwen. Geïnspireerd door de directheid van Phoebe Bridgers, de intieme vocalen van Dodie, het rauwe geluid van Big Thief en de donkere en minimalistische producties van James Blake, heeft Meis de ideale manier gevonden om haar verhaal te vertellen, volledig in haar eigen stijl. Het is geen popmuziek, maar toch is haar muziek herkenbaar, maar weet je niet precies met wie ze te vergelijken valt.

 


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.