Mark Knopfler's tiende soloalbum verschijnt 12 april 2024

Mark Knopfler's tiende soloalbum verschijnt 12 april 2024

Elegant, nostalgisch en melancholisch

Mark Knopfler, de Britse gitarist en zanger, heeft zijn tiende soloalbum aangekondigd. Het album, getiteld "One Deep River", zal op 12 april 2024 verschijnen.

Het album bevat 12 nieuwe nummers, die volgens Knopfler "elegant, nostalgisch en melancholisch" zijn. De eerste single, "Ahead Of The Game", is een melancholisch, misschien wel autobiografisch, verhaal over een singer-songwriter die worstelt om het te maken. Het nummer is opgebouwd rondom een klassiek, typisch Knopflerachtig riff.

Het titelnummer "One Deep River" weerspiegelt Knopfler's diepe emotionele connectie met de rivier Tyne, die door zijn geboortestad Newcastle stroomt. "Het oversteken van de Tyne is altijd in je gedachten", zegt hij. "Je deed het als kind en het gevoel blijft hetzelfde elke keer dat je het doet. Als je de stad verlaat of als je terugkomt, verbindt dit element je altijd met je kindertijd, en zijn kracht neemt niet af."

  • Knopfler is een van de meest gerespecteerde muzikanten ter wereld. Hij is vooral bekend als de leadgitarist en zanger van de band Dire Straits, maar heeft ook een succesvolle solocarrière opgebouwd. Zijn albums zijn wereldwijd meer dan 120 miljoen keer verkocht.

 


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.