Hollandse Kerst met een Underground Twist: "A Dutch X-Mas Party" op Vinyl

Hollandse Kerst met een Underground Twist: "A Dutch X-Mas Party" op Vinyl

De kerstperiode staat weer voor de deur, en dat betekent: tijd voor glühwein, foute kersttruien en natuurlijk... kerstmuziek! Maar dit jaar hoef je niet weer diezelfde oude krakers tevoorschijn te halen. Nee, dit jaar kun je swingen op een geheel nieuw geluid: "A Dutch X-Mas Party", een vinylcompilatie met een unieke Hollandse twist.

Verzamelaar en kerstmuziek-connaisseur Oscar Smit (DJ Oscar) dook in de Nederlandse underground scene en verzamelde een bont gezelschap van jonge, originele acts die elk hun eigen draai geven aan bekende kerstnummers. Van electro-garage tot schlagerpunk en van minimalistische klanken tot donkere electro, deze compilatie is allesbehalve traditioneel.

Wat kun je verwachten?

  • De Delegatie: Dit electro-garage duo covert een kerstnummer van Daniel Lohues (Skik) en Herman Finkers uit 2009.
  • Dorpsstraat 3: Deze Haarlemse electro-wave band blaast nieuw leven in de allereerste kerstklassieker van André Hazes uit 1976.
  • Earwurms: Dit Amsterdamse punky trio geeft een eigentijdse interpretatie van "Jingle Bells".
  • Yodel Queen: Dit schlagerpunk trio met twee frontvrouwen serveert een humoristisch kerstnummer over een flexitariër aan het kerstdiner. Zowel Earwurms als Yodel Queen maken met deze release hun vinyldebuut.
  • XA4 (Xavier Boot): Deze artiest, die eerder al een album uitbracht op het label van Philip Glass, trakteert ons op minimalistische kerstmuziek.
  • Raderkraft: Deze Amsterdamse producer, bekend van zijn donkere electro, zorgt voor een dansbare tegenhanger met maximale energie.
  • Stippenlift: Dit Amsterdamse one-man project, dat jaarlijks een nieuw Nederlandstalig kerstnummer schrijft, levert een verrassend optimistisch nummer af.
  • Truus de Groot: Deze veteranen uit de Nederlandse muziekscene (Nasmak, Plus Instruments) bewijst dat je ook na een lange carrière nog urgente muziek kunt maken. Haar bijdrage is een variant op de muziek uit de tijdloze Charlie Brown kerstfilm.

"A Dutch X-Mas Party" verschijnt op gekleurd vinyl en is een must-have voor liefhebbers van alternatieve kerstmuziek en de Nederlandse underground scene.

 


    Please note, comments must be approved before they are published

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.