Helado Negro creëert magische landschapen met "Phasor"

Helado Negro creëert magische landschapen met "Phasor"

Roberto Carlos Lange, de man achter het muzikale project Helado Negro, is een meester in het creëren van dromerige soundscapes. Met zijn unieke mix van melancholie, Zuid-Amerikaanse warmte en poëtische teksten neemt hij de luisteraar mee op een reis door zijn innerlijke wereld.

Op zijn nieuwste album, "Phasor", verkent Lange thema's als identiteit, migratie en de kracht van muziek. De titel is geïnspireerd op een wetenschappelijke term, maar de muziek is allesbehalve abstract. Integendeel, "Phasor" is een sensuele ervaring die je lichaam en geest raakt.

Lange's songs zijn geworteld in de klanken van zijn jeugd. Als kind van Ecuadoriaanse immigranten in Florida, absorbeerde hij de rijke muzikale tradities van zijn thuisland. Die invloeden zijn duidelijk te horen in zijn unieke sound, die elementen van folk, rock, electronica en Latin combineert.

Op "Phasor" wisselt Lange moeiteloos tussen Engels en Spaans. De talen vloeien naadloos in elkaar over, net zoals Lange's eigen identiteit voortdurend in flux is. Hij is een artiest die thuishoort in twee werelden, en die spanning reflecteert zich in zijn muziek.

Een van de sleutelelementen van Lange's sound is zijn virtuoze gitaarspel. Hij bespeelt diverse gitaren, waaronder bariton en lap steel, met een meesterlijke precisie. De gitaar is zijn canvas, waarop hij prachtige klankschilderijen creëert.

 


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.