de allerlaatste plaat van Arno telt 10 nieuwe nummers

de allerlaatste plaat van Arno telt 10 nieuwe nummers

Op 30 september zal de laatste plaat van Arno verschijnen, ruim vijf maanden na z’n overlijden. ‘Opex’ is genoemd naar de woonwijk in Oostende waar de zanger is opgegroeid. Het album telt tien nieuwe nummers, waaronder eerste single ‘La vérité’, die vorige week op de wereld is losgelaten.

Voor z'n laatste meesterwerk sloeg de zanger onder andere de handen in elkaar met z'n zoon Felix, die voor twee nummers de melodieën componeerde. “Arno was superfier. Hij was altijd op zoek naar nieuwe klanken en nieuwe muziek. Dat hij die nu gevonden had bij zijn zoon maakte de cirkel rond", vertelde Arno’s bassist Mirko Banovic. “Alle nummers zijn opgenomen tijdens de laatste weken voor z’n overlijden.”

De Oostendenaar zong ook een duet in met de beroemde Franse zangeres Mireille Mathieu, genaamd ‘La Paloma Adieu’. Qua genre keert Hintjens terug naar z'n roots. Alles begint en eindigt bij blues. Daar begon Arno Charles Ernest Hintjens in 1970 zijn muzikale traject, en daar stopt het meer dan vijftig jaar later.

 


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.