Anouk Brengt Filmisch album uit op Vinyl

Anouk Brengt Filmisch album uit op Vinyl

Amerika heeft Queen B, wij hebben Queen A: Anouk. Op vrijdag 3 november ziet haar veertiende studioalbum het licht. Een album als een meeslepende film die je alles om je heen doet vergeten. Met hoofdrolspelers en situaties waarin iedereen zich zal herkennen. En een happy end in de vorm van een boodschap voor wie weleens wanhoopt: het leven blijft niet altijd zo donker als je soms denkt. Met ‘Deena & Jim’ weet Anouk zich een kwart eeuw na haar verpletterende entree in de Nederlandse popwereld muzikaal alwéér opnieuw uit te vinden. Ze is gek op film en filmmuziek: “Ik ga vaak ’s ochtends naar de bioscoop, als het lekker rustig is. Ik wilde deze plaat de sfeer van een epische film geven.” Het levert een intiem, ontroerend album op dat je in vervoering brengt en is bedoeld om in één keer achter elkaar te luisteren. Verdeeld over twaalf songs: een verademing in tijden van vluchtige streams en social hitjes.

 

Voor 'Deena & Jim’, haar veertiende studioalbum, toog Anouk naar Praag, waar het Prague Philharmonic Orchestra de composities inspeelde. Het bijzondere is dat de muzikanten na afloop heel benieuwd waren wanneer de plaat verschijnt, omdat ze de arrangementen (gemaakt met Anouk's vaste schrijfpartner Martin Gjerstad) zo mooi vonden, vertelt ze. “Een enorm compliment als je weet dat deze mensen de allergrootste soundtracks opnemen.” Met zijn rijke, orkestrale sound heeft ‘Deena & Jim’ nog het meeste weg van ‘Sad Singalong Songs’ uit 2013, één van haar persoonlijke favorieten. “Ik wilde deze plaat per se maken, hoeveel tijd en budget er ook in ging zitten.” 

Weinig artiesten zijn zo hartveroverend eerlijk als Anouk altijd is geweest in haar songteksten. In ‘From The Bottom To The Top’ richt ze zich rechtstreeks tot de luisteraar: consider this record a love letter to those in despair. Bijna had ze haar plaat ‘For Those Who Wait’ genoemd. Anouk: “Ik zie soms dat mensen hun situaties kapot-analyseren. Je moet op een gegeven moment een knop om kunnen zetten, hoe ongemakkelijk dat ook is. Wat je dwars zit kun je echt altijd aanpakken. En daar moet je niet te lang mee wachten.” 

Zelf geniet Anouk volop van de mooie jaren die voor haar en haar gezin zijn aangebroken. Niet voor niets siert een door Erwin Olaf geschoten portret van haar en Dominique, met wie ze in het bijzijn van 40.000 uitzinnige getuigen op het Malieveld in het huwelijk trad de albumhoes. Anouk: "Mijn leven voelt heel rustig en veilig. Het is tijd om gewoon mooie dingen te maken. Iets achter te laten. Daar doe ik het voor."

 

 

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.