Norah Jones keert terug met een rauwe en energieke plaat

Norah Jones keert terug met een rauwe en energieke plaat

Op 8 maart komt Norah Jones met haar negende solostudioalbum Visions, een samenwerking met producer en multi-instrumentalist Leon Michels. Het album wordt vandaag aangekondigd met de officiële video voor de eerste single "Running". Het nummer is geschreven door Jones en Michels en bevat Norah op zang, piano, gitaar en bas, met Leon op drums en baritonsaxofoon.

Op Visions hoor je 12 nummers waarin Jones zingt over het gevoel van vrijheid, het verlangen om te dansen, het goedmaken van dingen en het accepteren van wat het leven brengt. 

"De reden waarom ik het album Visions heb genoemd, is omdat veel van de ideeën midden in de nacht of net voor het in slaap vallen kwamen, en 'Running' was daar een van, waar je half slaapt en dan een beetje wakker wordt geschud," zegt Jones. "We hebben de meeste nummers op dezelfde manier gemaakt, waarbij ik aan de piano of op gitaar zat en Leon drums speelde en we gewoon op dingen aan het jammen waren. Ik hou van de rauwheid tussen mij en Leon, de manier waarop het een beetje garage-achtig klinkt maar ook een beetje soulvol, omdat dat is waar hij vandaan komt, maar ook niet overdreven perfect.
Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.