James Vincent McMorrow brengt nieuw album "Wide Open, Horses" uit

James Vincent McMorrow brengt nieuw album "Wide Open, Horses" uit

De Ierse zanger, songwriter en multi-instrumentalist James Vincent McMorrow pakt de draad weer op met zijn zevende album "Wide Open, Horses" dat op 14 juni 2024 uitkomt.

"Wide Open, Horses" is een intiem portret van alles wat James tot dit punt heeft gebracht. Het betekent herovering van eigen kracht, bevrijdende zelfacceptatie en herbouw van zowel zijn identiteit als relatie met muziek. Singles als "Stay Cool", "Never Gone" en "Give Up" geven luisteraars een voorproefje. Hij neigt weer naar de introspectieve en oprechte indie-folksound van zijn vroege werk, maar met elementen van zijn meer experimentele latere releases.

"Wide Open, Horses" is een uniek project. McMorrow gaf eerst twee live uitvoeringen in The National Concert Hall in Dublin, zonder de nummers vooraf op te nemen. In plaats daarvan nam hij een reeks lo-fi demo's op, oefende een week, en speelde voor publiek met telefoons verboden. James nam dit op om "te zien wat werkte en wat niet".

James' muziek roept luisteraars op tot openheid sinds zijn doorbraak in 2010. Hij verzamelde onderweg meer dan 1 miljard streams. Hits als "Higher Love" behaalden Goud in het VK en Platina in Australië.

 


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.