De Dijk bezingt al bijna 40 jaar lief en leed, 29 November verschijnt het 18e studioalbum

De Dijk bezingt al bijna 40 jaar lief en leed, 29 November verschijnt het 18e studioalbum

De Dijk bezingt al bijna 40 jaar het lief en leed van de wereld. Het eerste album van De Dijk verschijnt in 1982 en heeft dankzij de populariteit van Nederlandstalige popmuziek de wind meteen mee. Hierop volgen meerdere albums en singles, waarvan ‘Mag het licht uit’ van het album ‘Wakker in een vreemde wereld’ (1987) bekend staat als hun eerste grote hit.

Succesvolle jaren volgen, met onder andere het nummer ‘Heb je het hart’ in 1995, geschreven in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei. In 2005 wordt de band onderscheiden met de Edison Oeuvre Prijs, het hoogst haalbare in muzikaal Nederland. In de jaren die volgen wordt onder andere ‘Hold on tight’ (2010) uitgebracht, waarop de Amerikaanse soullegende Solomon Burke Engelstalige versies zingt van hun songs en ‘Dijkers & strijkers’ (2014) met daarop georkestreerde versies van oude nummers.

Het laatste wapenfeit is het album ‘Groef’ (2017) met een aansluitende theatertour. Nu is daar de nieuwe single ‘Nu of Nou’, een eerste voorproefje van hun achttiende studio album.

 


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.