Danny Vera keert terug naar zijn roots met nieuw album

Danny Vera keert terug naar zijn roots met nieuw album

Met zijn hitsingle 'Roller Coaster' brak Danny Vera in 2020 definitief door. Het nummer werd een wereldwijde hit en bezorgde de Middelburgse zanger en songwriter een platina plaat en een uitverkochte Ziggo Dome. Maar wie denkt dat Vera nu op zijn lauweren gaat rusten, heeft het mis. Zijn nieuwe album 'DNA' is een ode aan zijn roots in de Amerikaanse rootsmuziek, met songs die variëren van klassieke ballads tot frisse, uptempo rock 'n' roll.

"Ik merkte al snel dat er een andere sfeer ontstond in de liedjes, vergeleken met mijn vorige album 'The New Now'", vertelt Vera. "Het was wat authentieker, meer rock 'n' roll & blues – en zo moesten de liedjes dus ook klinken, zo authentiek mogelijk."

Vera nam het album op in een live setting, met zijn band. "Zo deden ze dat vroeger ook en daarom klonk dat juist zo goed, vol spelplezier", zegt hij. "De oneffenheden horen erbij, de imperfecties maken het perfect."

Uiteindelijk belandden er zestien liedjes op het nieuwe album. 'DNA' is een album geworden waarop Vera terugkeert naar zijn bakermat, met songs die hun wortels hebben in de Amerikaanse rootsmuziek van weleer. Een plaat met ruwe randjes, maar vooral met ijzersterke muziek.


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.