Ayreon bezorgt onvergetelijke liveshow met '01011001 - Live Beneath the Waves'

Ayreon bezorgt onvergetelijke liveshow met '01011001 - Live Beneath the Waves'

Een live-event van Ayreon is een spektakel om nooit te vergeten. Een enorme productie met topmuzikanten creëert een bombastiche voorstelling. Door de zeldzaamheid van deze shows blijft het een unieke ervaring. In september 2023 verkocht Arjen Lucassen vijf shows van '01011001 - Live Beneath the Waves' in Poppodium 013 in Tilburg volledig uit. Over de show zegt Lucassen: "Toen ik in 2007 het 01011001-album schreef, was het nooit bedoeld om live te spelen. Dus kon ik het zo ingewikkeld maken als ik wilde, met talloze instrumentalisten en maar liefst 17 zangers!"

Ayreon-bedenker Arjen Lucassen en keyboardspeler Joost van den Broek wisten een groot deel van de originele cast van het 01011001-album samen te brengen met vele bijzondere gasten. Namen als Simone Simons (Epica), Damian Wilson (Threshold), Anneke van Giersbergen, Jonas Renkse (Katatonia), Tom Englund (Evergrey), Daniel Gildenlow (Pain of Salvation), Marcela Bovio (MaYan), Brittney Slayes (Unleash the Archers), Hansi Kürsch (Blind Guardian), John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis), Maggy Luyten (Beautiful Sin), Michael Mills (Toehider) en Wudstik sieren de lijst met ongelooflijke muzikanten.

De band bestond uit de beste instrumentalisten van het genre: Ed Warby (drums), Johan van Stratum (bas), Timo Somers (gitaar), Marcel Coenen (gitaar), Joost Van Den Broek (keyboards) en meer. Ook de raadselachtige Lucassen zelf trad op.

 


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.