Slash graaft naar zijn bluesroots met "Orgy of the Damned"

Slash graaft naar zijn bluesroots met "Orgy of the Damned"

Slash, de legendarische gitarist bekend van Guns N' Roses en Velvet Revolver, slaat een nieuwe weg in met zijn album "Orgy of the Damned". Ditmaal duikt hij diep in zijn bluesroots en blaast hij nieuw leven in klassieke bluesnummers.

"Orgy of the Damned" bevat 12 dynamische songs die een frisse kijk bieden op bluesklassiekers. In plaats van strikt te kopiëren, kiest Slash voor een uitgeklede en instinctieve benadering. Hierdoor krijgen de nummers een rauwe, energieke lading en een eigentijdse twist.

Terug naar de basis
Om deze rauwe energie te bereiken, herenigde Slash zich met twee voormalige bandleden van Blues Ball: bassist Johnny Griparic en toetsenist Teddy Andreadis. Samen met drummer Michael Jerome en zanger/gitarist Tash Neal werd alles live in de studio ingespeeld, met veel ruimte voor improvisatie.

Sterrencast aan gastvocalisten
Na de basisopnames nodigde Slash een indrukwekkende lijst aan gastvocalisten uit om mee te werken. Onder andere blues- en rocklegendes als Gary Clark Jr., Billy F. Gibbons (ZZ Top), Chris Stapleton, Iggy Pop en Paul Rodgers (Free & Bad Company) zijn te horen. Ook modernere rock- en popartiesten als Demi Lovato, Brian Johnson (AC/DC) en Beth Hart dragen bij aan de diversiteit van het album.

Steven Tyler op harmonica
Op de eerste single, een rauwe versie van Howlin' Wolf's "Killing Floor", is zelfs een speciale gastrol weggelegd voor Steven Tyler van Aerosmith, die de harmonica bespeelt.

Een uniek kijkje in Slash's muzikale ziel:
"Orgy of the Damned" onthult een minder bekende kant van Slash. Hoewel hij altijd al een voorliefde heeft gehad voor blues, biedt dit album een bijzondere blik op zijn vroege inspiratiebronnen en de bluesmuziek die hem tot op de dag van vandaag fascineert. In plaats van zijn gebruikelijke arsenaal aan versterkers, koos Slash voor een bescheidenere set-up met een kleine comboversterker en een paar oude gitaren. Dit gaf hem de ruimte om een unieke kant van zijn gitaarspel te exploreren.

 

 


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.