Sir Elton John brengt bijzondere boxset-heruitgave van 'Madman Across the Water'

Sir Elton John brengt bijzondere boxset-heruitgave van 'Madman Across the Water'

Terwijl Sir Elton John nog druk de wereld over vliegt voor zijn afscheidstournee, die op donderdag 9 juni ook het GelreDome in Arnhem aandoet, staan we ook stil bij de beginfase van zijn carrière. Ondanks dat hij in 1971 pas twee jaar aan de weg aan het timmeren was, bracht hij in dat jaar al zijn vierde studio-album uit. 'Madman Across The Water', waarop Elton John klassiekers als 'Tiny Dancer' en 'Levon' te vinden zijn, werd geschreven in Amerika en zette hem er definitief op de kaart.

De energie en productie van de tomeloze John lag bijzonder hoog in die periode, mede dankzij het schrijfwerk van zijn metgezel Bernie Taupin, die in Amerika voor het eerst de mensen kon ontmoeten die hij voorheen alleen maar kende uit films of tijdschriften. Het album werd in twee delen opgenomen in de Trident Studio's in Londen en markeerde ook de eerste samenwerking tussen Elton John en zijn vaste begeleidingsband, bestaande uit Dee Murray, Nigel Olssen, Davey Johnstone en Ray Cooper.

Om het jubileum van het album te vieren, wordt het op 10 juni opnieuw uitgebracht in de geremasterde versie uit 2016  waaronder een unieke pianodemo van 'Tiny Dancer', opnames van het BBC Sounds For Saturday concert uit 1972 en ander zeldzaam materiaal.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.