Robin Kester brengt in september het mini-album 'This Is Not a Democracy' uit.

Robin Kester brengt in september het mini-album 'This Is Not a Democracy' uit.

Robin Kester brengt in september het mini-album This Is Not a Democracy uit. Gelijk met de aankondiging van haar eerste fysieke release op vinyl, is vanaf vandaag de single Cigarette Song beschikbaar op de streamingdiensten. Op de track is Villagers-frontman Conor O’Brien te horen op flugelhorn en trompet. 

Was Robin Kester met haar EP ‘Peel the Skin’ nog gratis te parkeren in het hokje indie folk, met het mini-album This Is Not A Democracy wordt meteen duidelijk dat haar talent zich niet zomaar laat temmen. Beth Gibbons, Charlotte Gainsbourg en Beach House zijn zo van die associaties.

Met Het Oog Op Morgen noemde Robin een van de beloftes voor 2019. Daar dacht ze zelf anders over. Het jaar werd vooral gebruikt om samen met Marien Dorleijn (Moss) aan nieuw materiaal te werken. In zijn studio, in een voormalig psychiatrisch ziekenhuis, gingen ze samen op zoek naar een nieuw geluid. Dat werd meer elektronica, vintage synths en drums tot een antieke vibrafonette, met haar hypnotiserende stemgeluid en eigenzinnige gitaarspel als definitieve handtekening.

Het resultaat is een dromerige, weelderige productie die is geïnspireerd op pop uit de jaren 70 en refereert aan Sufjan Stevens’ raadselachtige slaapliedjes, de indiepop van Cate Le Bon, de dreampop van Beach House en de betoverende schoonheid van Weyes Blood.

  • Release: 11 september 2020 

 


 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.