Olivia Rodrigo rijgt de records aan elkaar. Vandaag komt haar tweede album ‘GUTS’ uit

Olivia Rodrigo rijgt de records aan elkaar. Vandaag komt haar tweede album ‘GUTS’ uit Het is niet gek dat reikhalzend werd uitgekeken naar Olivia Rodrigo’s tweede album ‘GUTS’, dat vandaag uitkomt. Net als ‘drivers licence’ van haar debuutalbum ‘Sour’ uit 2021 is ‘vampire’, de eerste single van ‘GUTS’, al maanden bezig aan een zegetocht langs de internationale hitlijsten en muziekplatforms. In Engeland bijvoorbeeld is er geen andere vrouwelijke artiest die de afgelopen tien jaar meer nummer 1 hits scoorde dan Rodrigo. In Rodrigo’s thuisland Amerika haalden alle singles van ‘Sour’ in recordtempo platinum - ook in Nederland voerde het album liefst negen weken de albumhitlijsten aan.

Ook de tweede single van ‘GUTS’, ‘bad idea right?’, vergezeld door een hilarische B-film-achtige videoclip, stoomt lekker door in de hitparades. ‘Een suikerzoete headbanger’ omschreef Rolling Stone Magazine de song. ‘One of the best pop performances of the year’, oordeelde Pitchfork. Haar eigen favoriete nummer op het album? ‘all american bitch’, een titel die ze ontleende aan seventies boek ‘The White Album’, van schrijfster Joan Didion.

De pas 20-jarige Californische zangeres kan vast gaan oefenen voor een speech tijdens de MTV VMA Awards op dinsdag 12 september, waar ze ook live zal optreden. Ze kan er nominaties verzilveren voor onder meer ‘Song of the Year’ en ‘Best Pop’. De net als ‘bad idea right?’ door Petra Collins geregisseerde clip ‘vampire’, maakt zes keer kans op een prijs.

Olivia Rodrigo en haar vaste producer Daniel Nigro namen ’GUTS’ deels op in de legendarische New Yorkse Electric Lady Studios, waar ook Rodrigo’s twee grote voorbeelden Taylor Swift en Lorde kind aan huis zijn. 

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.