Nieuw studioalbum van Royal Blood verschijnt gelimiteerd op gekleurd 'Indie Only' Vinyl.

Nieuw studioalbum van Royal Blood verschijnt gelimiteerd op gekleurd 'Indie Only' Vinyl.

De opkomst van Royal Blood in de muziekwereld heeft een ware storm van opwinding veroorzaakt. Dit Britse duo wist de harten van fans te veroveren met hun onvervalste en energieke geluid, dat grenzen leek te verleggen in het rockgenre. Hun verhaal begint lang voordat Royal Blood überhaupt werd gevormd, toen de twee levenslange vrienden, Mike Kerr en Ben Thatcher, samen vele jaren doorbrachten in verschillende bands. Ze speelden voor een handvol mensen in halflege bars in de levendige stad Brighton. Het waren deze bescheiden beginjaren die de basis legden voor hun plotselinge doorbraak, die tien jaar in de maak was. Terwijl ze zichzelf nog afvroegen hoe ze de schamele £300 die ze hadden uitgegeven aan hun eerste opname konden terugverdienen, werden ze binnen een jaar bekroond met de hoogste positie in de Britse albumlijsten. Ze lieten een onuitwisbare indruk achter op het iconische Glastonbury-festival en wonnen zelfs de felbegeerde BRIT Award voor Beste Britse Groep.

Met elke stap op hun muzikale pad wisten ze te evolueren en hun geluid verder te verfijnen, zonder ooit afbreuk te doen aan hun kenmerkende kracht en intensiteit. Nu kondigen ze met trots de release aan van hun langverwachte vierde album, getiteld Back To The Water Below, dat op 8 september het licht zal zien.

Als voorproefje van dit meesterwerk delen ze de eerste single genaamd "Mountains At Midnight". Een nummer dat luisteraars meeneemt naar duistere bergtoppen, gehuld in mysterie en avontuur.
"Mountains At Midnight" is een explosieve combinatie van aanstekelijke riffs, donderende drums en de kenmerkende vocale uithalen van Mike Kerr. Het nummer belooft een voorbode te zijn van wat nog komen gaat, en fans kunnen hun enthousiasme nauwelijks bedwingen om de rest van het album te ontdekken.


 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.