Nieuw Album van Bastille is een eerbetoon aan de mensheid

Nieuw Album van Bastille is een eerbetoon aan de mensheid

Tijden veranderen en de mens meandert daarin mee. Een uitdagende ervaring, zo vinden ook de leden van Bastille. Ze hebben er daarom voor gekozen om de veerkracht en vindingrijkheid van de mensheid centraal te stellen op hun aankomende elektronische album 'Give Me The Future', dat op 4 februari uitkomt. 'No Bad Days' is na 'Distorted Light Beam' en 'Thelma & Louise' de derde single van het album en gaat vergezeld met een videoclip, mede-geregisseerd door zanger Dan Smith.

Het idee voor het album kwam gek genoeg al vóór het losbarsten van de wereldwijde lockdowns tot stand. De band was al begonnen met opnames toen ze noodgedwongen over moesten schakelen op videovergaderingen en gesprekken op afstand. “Working on these songs in such an apocalyptic period, with everyone stuck at home, glued to screens, fed into the feeling that what is real and what is not has become pretty difficult to discern sometimes,” says Dan. “We’re in the age of deep fake, fake news and lying world leaders. But online, you can be anyone. What that does to our sense of self and to our relationships is huge and it’s fascinating.”

Als luisteraar wordt je door de Engelse band meegenomen in een science fiction avontuur, waarin ieder nummer je een andere creatieve en dansbare wensdroom voorschotelt. Het album is doorspekt met eerbetonen aan grootheden uit de muziekgeschiedenis, variërend van Phil Collins en The Police tot 'Graceland' van Paul Simon en het hele oeuvre van Quincy Jones.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.