Mooneye keert terug met intiem en meeslepend "Come With Me And Hide"

Mooneye keert terug met intiem en meeslepend "Come With Me And Hide"

Na het succes van debuutalbum "Big Enough" en de bijbehorende tournee trok Mooneye zich eind 2022 terug om te werken aan hun langverwachte tweede album. Het resultaat is "Come With Me And Hide", een album dat Mooneye volwassener en intiemer laat klinken dan ooit tevoren.

Mooneye is al enkele jaren een gevestigde naam in de Belgische indie scene, dankzij het geprezen debuut "Big Enough" (2021), een reeks succesvolle singles (zoals "Bright Lights", "Fix The Heater" en "Thinking About Leaving") en hun energieke live-reputatie. Die live-energie wilde de band ook op plaat vastleggen, en dus trokken ze met producer Koen Gisen (Meskerem Mees, The Bony King Of Nowhere, ...) de studio in.

Toch begonnen de opnames Libberecht te doen twijfelen: is deze alternatieve rock-sound wel de richting waarin ik met de band verder wil gaan? Hij wilde terug naar de kern van Mooneye: intieme muziek, opgebouwd vanuit een akoestische basis. Tot zijn opluchting was de rest van de band begripvol, en hij ging opnieuw aan de slag, op zoek naar inspiratie in de Amerikaanse manier van songschrijven, met elementen van folk en country, en invloeden van Kevin Morby en de akoestische periode van Beck tot Morricone- en Luppi-soundtracks.

Het resultaat is een verbluffend, gevarieerd en toch samenhangend album, waarop Libberecht zich opent als een ongeremde en pure verhalenverteller. "Dit album komt heel dicht bij wie ik echt ben", zegt hij. "Met een breed muzikaal palet van wat Mooneye vandaag is en in de toekomst kan zijn."

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.