MEROL GAAT NAAR DE HAAIEN & WEER TERUG OP HAAR NIEUWE ALBUM

MEROL GAAT NAAR DE HAAIEN & WEER TERUG OP HAAR NIEUWE ALBUM

‘Alles moet kapot. Ik breek mezelf in stukken. Ik raap het later weer op.’ klinkt het stoer en vastberaden op het nummer LESGOOOOO van Merols tweede album, genaamd Naar De Haaien & Weer Terug. Haar boodschap is helder: er zal gedanst en gefeest worden, ook al gaat ze er zelf aan ten onder. Merol neemt je mee naar de kelder van haar ziel, de backstage van het leven, legt het destructieve van de mens bloot en laat daarbij niets of niemand heel.

“Met ‘Troostprijs’ (debuutplaat, 2022) had ik mezelf als doel gesteld een echte popplaat te maken. Met ‘Naar De Haaien & Weer Terug’ was het doel: een echte MEROL plaat maken, ik wilde weer terug naar de Do It Yourself grilligheid en gekte van mijn eerste liedjes die ik zelf op Garageband produceerde.” aldus de artieste. “Toen ik begon met muziek maken deed ik alles onbevangen en op intuïtie. Doordat ik de muziekwereld steeds beter leerde kennen, begon ik de druk te voelen van een hit en de druk om een breder publiek aan te spreken. Daardoor leverde ik soms wat van mijn eigenheid en theatraliteit in. Voor dit album nam ik de touwtjes weer volledig in eigen handen, bedacht een concept en liet mezelf lekker vrij, zonder me te conformeren.”

Ze werkte samen met producers Didier de Ruyter, Koen van de Wardt, Wieteke Wijte, Angel Janson en de Vlaamse Compact Disk Dummies. Het resultaat: rauwe, ongepolijste elektropop met invloeden van techno, house, italo en hyperpop.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.