JD McPherson keert terug met "Nite Owls": Een retro-reis door rock-'n-rollgeschiedenis

JD McPherson keert terug met "Nite Owls": Een retro-reis door rock-'n-rollgeschiedenis
Singer-songwriter JD McPherson is terug met een gloednieuw album, "Nite Owls", Dit album is zijn eerste release sinds de kerstklassieker "SOCKS" uit 2018.

De afgelopen vijf jaar heeft McPherson zich niet alleen verdiept in het schrijven van nieuwe nummers, maar ook in het toeren met grootheden als Alison Krauss en Robert Plant. Als tourmuzikant ontdekte hij talloze lokale platenzaken, waar hij inspiratie opdeed voor zijn nieuwe werk. Met "Nite Owls" bewandelt McPherson een nieuw pad en verkent hij diverse decennia en muzikale stijlen, die hij vervolgens samensmelt tot zijn eigen unieke sound.

Invloeden en geluid:
McPherson omschrijft de inspiratie achter het album treffend: "Stel je voor dat The Ventures uit de late jaren 60 de begeleidingsband waren op de eerste plaat van New Order." Missie geslaagd! "Nite Owls" combineert de kenmerkende sounds van vintage garagerock met invloeden van David Bowie en Alan Vega. Nummers als "Sunshine Getaway", "The Rock and Roll Girls" en "I Can't Go Anywhere with You" doen denken aan Chuck Berry en Buddy Holly in een onvergetelijke jamsessie. Tracks zoals "Nite Owls" en "Don't Travel Through the Night Alone" knipogen naar de Britse Factory sound, terwijl de instrumentale track "The Phantom Lover of New Rochelle" met zijn throwback-sound ongetwijfeld Dick Dale trots zou maken en Link Wray zou doen sidderen.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.