In de jaren 60 had men tenminste een arbeidsethos.

In de jaren 60 had men tenminste een arbeidsethos.

Toen Frank Zappa en zijn Mothers in 1968 in The Whisky A Go Go speelden, hadden ze in twee jaar tijd vier platen gemaakt. Om dat in de jaren die daarop volgden met hetzelfde tempo van twee tot drie albums per jaar vol te houden. En dan stond hij ook nog wel eens op een podium en elk optreden en elke repetitie nam Zappa op.

In eerste instantie om te leren, maar als historisch document zijn de concerten van Zappa negen van de tien keer ook spectaculair. Deze avonden nam hij op om ooit tot een album te vormen, maar dat is er nooit van gekomen. Op de dubbel-lp een samenvatting van de drie concerten die hij gaf, op de 3-cd de volledige concerten. Met nummers die in een ideale wereld kneiters van hits werden: ‘America Drinks & Goes Home’, ‘Help, I’m A Rock/Transylvania Boogie’ en natuurlijk het vier woorden tellende doowop-nummer ‘Oh, In The Sky’, namelijk deze vier: 'Oh, In The Sky'. 

Van deze concerten zijn in de loop van de jaren wel een aantal nummers verschenen, maar het volledige werk kwam niet eerder uit en lag vijfenvijftig jaar in de kluis.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.