Doorbraak in het genre: Alt-pop sensatie The Rose verschijnt op vinyl

Doorbraak in het genre: Alt-pop sensatie The Rose verschijnt op vinyl

The Rose, de Koreaanse band die wereldwijd furore maakt met hun mix van Alt-pop en Indie-Rock, verschijnt met hun veelgeprezen album DUAL op prachtig gekleurd vinyl. De plaat, die op nummer 83 binnenkwam in de Billboard 200 Albums chart, is de perfecte introductie tot de sound van deze muzikale globetrotters.

The Rose werd door Billboard uitgeroepen tot #1 Billboard Emerging Artist en behaalde een indrukwekkende #33 plek op de Artist 100 lijst. De band debuteerde hun album al live tijdens hun optreden op het prestigieuze Life Is Beautiful festival. Hun muzikale reis hield hen niet alleen in Amerika, maar ook in Zuid-Amerika, Europa en Azië, waar ze schitterden op podia van Lollapalooza.

Hun aanstekelijke muziek leverde hen lovende recensies op van gerenommeerde media als Rolling Stone, Alternative Press, Billboard, NME en USA Today. Met een geëngageerde fanbase van maar liefst 1.7 miljoen volgers op Instagram, 2.1 miljoen op TikTok met 63.4 miljoen likes, 1.55 miljoen abonnees op YouTube met 259 miljoen views en maar liefst 2.16 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify (waar DUAL al meer dan 48 miljoen streams telt), is The Rose een fenomeen dat niet te negeren valt. De fanclub app "The Rosarium" telt zelfs al meer dan 20.000 betalende leden van over de hele wereld.

  • De DUAL LP verschijnt in een fraaie gatefold hoes op gekleurd vinyl (rode opaque vinyl met fotokaarten). Voor fans van The Rose, of liefhebbers van innovatieve Alt-pop met een vleugje Indie-Rock, is dit een absolute must-have.
  • (update 5 april 2024)  op dit moment is niet bekend wanneer de LP opnieuw beschikbaar komt. De platemaatschappij geeft enkel een datum in de toekomst.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.