Countryzanger Morgan Wallen is in Amerika een hele grote naam

Countryzanger Morgan Wallen is in Amerika een hele grote naam

In de Verenigde Staten is Morgan Wallen -ooit deelnemer aan de Amerikaanse versie van The Vocie- een gevestigde naam, maar buiten de landsgrenzen klinkt zijn muziek nog niet zo bekend. Dit komt voornamelijk door het genre waarin hij opereert: countrymuziek. In de VS (en Canada) is er een grote markt voor countrymuziek, maar de rest van de wereld is er minder enthousiast over, met uitzondering van enkele cross-oversuccessen zoals Shania Twain.

Desondanks behaalt Wallen zelfs binnen de Amerikaanse countrymuziek ongewoon veel succes. Zijn album "One Thing At A Time" staat al twaalf weken op de eerste plaats in de countryalbumlijst, wat het langste is in ruim dertig jaar. Het is pas het tweede album in de geschiedenis van de Amerikaanse hitlijst dat direct na de release zo'n lange periode onafgebroken op nummer één staat. Alleen Stevie Wonder heeft deze prestatie nog een week langer volgehouden.

Het verhaal van Morgan Wallen illustreert de kracht van zijn muziek en de trouwe fanbase binnen de Amerikaanse countrygemeenschap. Hoewel zijn roem zich momenteel voornamelijk tot de Verenigde Staten beperkt, zou het niet verbazen als zijn talent en succes in de toekomst ook buiten de landsgrenzen meer erkenning krijgen.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.