Cloud Cafe schenkt ons 'Gift Horse', een debuut vol belofte

Cloud Cafe schenkt ons 'Gift Horse', een debuut vol belofte

De Nederlandse indie-sensatie Cloud Cafe trakteert ons op hun langverwachte debuutalbum 'Gift Horse', een plaat die volgens de band zelf 'het meest persoonlijke is wat ze ooit hebben gemaakt.' Een debuutalbum hoort immers goudeerlijk te zijn, alles of niets. En dat is precies wat Cloud Cafe hier neerzet.

Op 'Gift Horse' toont de band, bestaande uit Tara, Tom, Dirck en David, hun meesterschap in het verweven van zowel grootse, allesomvattende gebaren met kleine, introspectieve momenten. De muziek zoekt de schoonheid en troost op, en laat horen wat het leven de moeite waard maakt.

Cloud Cafe wordt wel eens omschreven als 'een singer-songwriter-versie van shoegaze', en dat is een rake typering. De band combineert kwetsbare teksten met een muur van geluid, folk met fuzz, chaos met kalmte. Het resultaat is een compromisloze weergave van een mensenleven, waarbij de bandleden hun hart op de mouw dragen.

'Gift Horse' is een album dat zowel overweldigt als ontroert, en dat laat zien waarom Cloud Cafe een van de meest veelbelovende bands van het moment is. Met dit debuut hebben ze een gouden greep gedaan, en we kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst hen brengt.

 

Cloud Cafe wordt wel eens omschreven als 'een singer-songwriter-versie van shoegaze', en dat is een rake typering. De band combineert kwetsbare teksten met een muur van geluid, folk met fuzz, chaos met kalmte. Het resultaat is een compromisloze weergave van een mensenleven, waarbij de bandleden hun hart op de mouw dragen. 'Gift Horse' is een album dat zowel overweldigt als ontroert, en dat laat zien waarom Cloud Cafe een van de meest veelbelovende bands van het moment is. Met dit debuut hebben ze een gouden greep gedaan, en we kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst hen brengt.

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.