Cat Stevens viert 50-jarig jubileum 'Harold & Maude Soundtrack met nieuwe vinyluitgave

Cat Stevens viert 50-jarig jubileum  'Harold & Maude Soundtrack met nieuwe vinyluitgave

De cult-klassieker 'Harold & Maude' uit 1971 werd destijds van muziek voorzien door Cat Stevens. Deze soundtrack doorstond de tand des tijds moeiteloos en wordt vijftig jaar later opnieuw uitgebracht op vinyl, CD en als digitale release.

Voor Cat Stevens was het project destijds een spannende aangelegenheid. Hij was bang dat het uitbrengen van de soundtrack, met daarop alleen maar materiaal uit zijn oeuvre, zou overkomen als een Greatest Hits album vol nummers van 'Mona Bone Jakon' en 'Tea For The Tillerman'. Hal Ashby, de regisseur van de komische speelfilm, was echter volhardend en wist de singer-songwriter over te halen.

Zeven van de negen nummers waren afkomstig van de eerder genoemde albums. Daar werden nog twee andere nummers aan toegevoegd, 'Don't Be Shy' en 'If You Want To Sing Out, Sing Out'. Een bijzondere toevoeging aan deze jubileumeditie is dat er, naast de negen nummers van Stevens, ook dialogen uit de film op te horen zijn. Daarnaast is al het materiaal opnieuw gemasterd in de welbekende Abbey Road Studios in Londen. De soundtrack, die rijkelijk voorzien is van aanvullend beeldmateriaal uit de tijd van de opnames en van teksten uit de film, verschijnt op 11 februari 2022.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.