50-jarig jubileumversie van Tubular Bells verschijnt op een dubbel vinylalbum.

50-jarig jubileumversie van Tubular Bells verschijnt op een dubbel vinylalbum.

In 1973 bracht een jonge en grotendeels onbekende 20-jarige zijn debuutalbum uit, de eerste release op een gloednieuw label. De artiest was Mike Oldfield, het album Tubular Bells en het label, Virgin Records. Het album werd een fenomeen, kwam bovenaan de Britse hitlijsten te staan, won een Grammy en gaf groen licht voor zijn carrière.

De populariteit en beruchtheid werden verzekerd doordat het hoofdthema in The Exorcist werd gebruikt, de film die een wereldwijde sensatie werd. Deze viering van het 50-jarig jubileum van Tubular Bells, onder toezicht van Mike Oldfield, bevat een gloednieuwe half-speed Abbey Road-master van het originele album, plus een tweede album dat verschillende versies van Oldfields meesterwerk voor het eerst bijeenbrengt.

Op vinyl wordt voor het eerst Tubular X uitgebracht, dat Mike in 1998 opnam voor een X-Files album; Mike's remix samenwerking met York, de originele Mike Oldfield's Single (Theme From Tubular Bells) en, voor het eerst sinds een zeer beperkte oplage in 2012, Mike's verbluffende Tubular Bells/In Dulci Jubilo (Music for the Opening Ceremony of the London 2012 Olympic Games).

Vooral interessant is de gloednieuwe acht minuten durende track Tubular Bells 4 Intro, die wel eens het laatste zou kunnen zijn dat Oldfield ooit heeft opgenomen. Mike Oldfield stopte in 2018 met het uitbrengen van muziek, nadat hij al vele jaren eerder was gestopt met touren. In de maanden na zijn laatste album, Return To Ommadawn in 2017, overwoog Oldfield om een vierde en laatste deel van Tubular Bells te maken ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum.
Het werk begon serieus en Mike voelde dat hij eindelijk het geheim had ontdekt om succesvol terug te keren naar en het openingsmotief opnieuw te bewerken. Een fascinerende acht minuten durende teaser werd naar zijn A&R-team gestuurd. En toen, niets. Mike besloot om niet door te gaan.

Vijf jaar later wordt deze laatste paragraaf van het Tubular Bells-verhaal uitgebracht als onderdeel van het 50 jarig jubileum van de plaat.


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.