New Model Army keert terug met "donkere Motown" op krachtige nieuwe plaat

New Model Army keert terug met "donkere Motown" op krachtige nieuwe plaat

"Unbroken", beschreven door frontman Justin Sullivan himself als "donkere Motown", is een divers album met nummers die uiteenlopen van maatschappijkritiek tot persoonlijke overpeinzingen. Het is een krachtige en emotioneel geladen plaat, met zowel opstandige tracks als "I Did Nothing Wrong" en  ballads als "First Summer After". Daarmee blijft de band hun typische geluid verkennen, terwijl ze trouw blijven aan de thema's die hen al jaren definiëren. "Unbroken" is het eerste studioalbum sinds "From Here" uit 2019 en hun zestiende studioalbum in totaal.

De gelijkenis met Motown zit hem niet in de vrolijke dansbaarheid, maar eerder in de rauwe emoties en sociale betrokkenheid die inherent zijn aan beide stijlen. "Unbroken" is een plaat die schuurt en ontroert, die aanzet tot denken en meevoelen.

De band staat bekend om hun mix van punk, rock, folk en andere muzikale invloeden, en die diversiteit komt ook op "Unbroken" tot uiting. De nummers klinken zowel vertrouwd als vernieuwend, en laten zien dat New Model Army nog lang niet uitgespeeld is.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.