Molchat Doma is een band die grenzen verlegt en genres combineert.

Molchat Doma is een band die grenzen verlegt en genres combineert.

Molchat Doma stampte al lang onophoudelijk op de deuren van de Wit-Russische undergroundscene. En opeens, in 2020, brak de band internationaal door. De Amerikaanse platenmaatschappij Sacred Bones bracht hun platen uit, wereldtournees volgden en Wit-Rusland werd officieel Belarus. Molchat Doma is nu een gevestigde naam met uitverkochte concerten, trouwe fans en blije platenwinkels.

Invloeden en evolutie

De vroege sound van Factory Records, met bands als Section 25, vormt nog steeds een belangrijk fundament voor Molchat Doma. Maar hun nieuwe woonplaats, Los Angeles, heeft ongetwijfeld ook zijn stempel gedrukt op hun nieuwe plaat. De gekwelde zang doet denken aan Depeche Mode of een vertraagde versie van The Cure. En op hun meest toegankelijke momenten zijn ze te vergelijken met de vroege jaren 90 Duran Duran, met een mix van dromerige gitaren en mechanische beats.

Onverstoorbaar en betoverend
Ondanks hun internationale succes blijft Molchat Doma trouw aan hun eigen stijl. De ijzersterke songs worden gezongen in een onbegrijpelijke taal (voor de meeste westerlingen) en gekenmerkt door imposante artwork met duistere, brutalistische architectuur. Onaangenaam, fascinerend, onverstoorbaar, betoverend en verbeeldend: Molchat Doma is een waar fenomeen.

Voor de fans van:

  • Depeche Mode
  • The Cure
  • Section 25
  • Vroege jaren 90 Duran Duran
  • Donkere, atmosferische muziek
  • Unieke en onmiskenbare sound

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.