Meltheads: Ontketende Energie en Rauwe Rock op Debuutalbum 'Decent Sex'

Meltheads: Ontketende Energie en Rauwe Rock op Debuutalbum 'Decent Sex'

Meltheads zijn al geruime tijd een onstuitbare kracht op Belgische en Nederlandse podia. Aangedreven door het strakke ritmeduo Tim Pensaert (bas) en Simon de Geus (drums), en aangevuurd door het messcherpe gitaarwerk van Yunas de Proost, veroveren ze met hun energieke liveshows elk podium. En dan is er nog frontman Sietse Willems, een geboren entertainer in de geest van Morrison, Plant en Iggy Pop, gebundeld in een ruige en rauwe verpakking.

Op 9 februari verschijnt hun langverwachte debuutalbum 'Decent Sex'. De titeltrack, die direct linkt naar The Stooges en The Doors, kondigt de kleur alvast aan: het wordt snel en luid. Na een half uur waanzinnige rit door blakende postpunk, viscerale noise, meeslepende psychedelica en ouderwets rock-'n-roll, lig je uitgeteld op de grond na het beluisteren van de laatste noten van de koortsige afsluiter 'Melvin'.

De rest van de wereld kijkt inmiddels ook mee. Radiostations als KEXP en Radio X Manchester pikten nummers als 'I Want It All' en 'Theodore' op, en zelfs de Antwerpse rocklegendes dEUS namen Meltheads mee op tournee, tot in het Londense Electric Brixton toe. Invloedrijke muziekbladen als Visions (DE), Clash en DIY (UK) gooiden met superlatieven en vergelijkingen met The Birthday Party, met name voor 'Theodore'. Dit nummer zoekt naar (zelf)liefde, maar toont ook de verwoestende kant van drugsgebruik.

Het is geen vrolijke kost, die Meltheads ons serveert. De donkere kant van relaties en seks ('White Lies', 'Decent Sex'), toxische mannelijkheid ('Vegan Leather Boots', 'Theodore') en zelfs politiek ('No One Is Innocent', 'Arbeit') komen aan bod. Zware thema's, maar verpakt in een aanstekelijke en puntige gitaarrockcocktail die als een bom zal inslaan.

 

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.