Mark Knopfler schittert op eerste (1984) soloalbum Willy de Ville

Mark Knopfler schittert  op eerste (1984) soloalbum Willy de Ville

Willy Deville bekend als frontman van Mink DeVille, een band die rond 1974 in New York werd opgericht en als huisband optrad bij de bekende musicclub CBGB. Na 1985 begon Willy onder zijn eigen naam op te nemen en te touren. Hij creëerde liedjes die geworteld zijn in traditionele Amerikaanse muziekstijlen, van Latijnse ritmes tot bluesriffs, doo-wop en zelfs soorten Frans cabaret.

In 1987 bracht hij zijn debuut solo-album Miracle uit, dat werd geproduceerd door Dire Straits-gitarist Mark Knopfler, die ook samen met DeVille het nummer "Spanish Jack" schreef. Dire Straits toetsenist Guy Fletcher, net als Knopfler, speelde op alle nummers. Twee hoog aangeschreven sessiemuzikanten, gitarist Chet Atkins en drummer Jeff Porcaro, speelden ook op het album.

Miracle bevat de nummers "Assassin Of Love", "(Due To) Gun Control" en "Storybook Love". De laatste werd datzelfde jaar genomineerd voor een Academy Award, omdat het het thema was van de film The Princess Bride. Het album bevat een insert met teksten.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.