Elton John's 'Honky Chateu' na 50 jaar opnieuw op Vinyl

Elton John's 'Honky Chateu' na 50 jaar opnieuw op Vinyl Terwijl de indrukwekkende afscheidstournee van Elton John langzaam maar zeker richting de laatste reeks concerten gaat, blikken we terug op een van de eerste albums uit zijn rijke carrière. Zijn vijfde album 'Honky Château' kwam uit in mei 1972 en werd opgenomen in de vermaarde Franse studio in Château d’Hérouville. Artiesten als David Bowie, The Grateful Dead en in latere jaren The Bee Gees brachten er tijd door. Voor Elton John leverde het album meteen al een homerun op met 'Rocket Man', waarvan een onlangs uitgebrachte live versie uit 1972 nu al te beluisteren is.

'Honky Château' bracht Elton John een stap dichterbij de wereldfaam die hem gaandeweg ten deel viel. Naast 'Rocket Man' stonden er ook publiekslievelingen als 'Mona Lisas And Mad Hatters' en 'Honky Cat' op het album. Het werd het eerste album dat de hoogste positie in de Billboard Hot 100 behaalde, in een reeks van zes opeenvolgende nummer één noteringen voor de Engelsman.

Het was met name een vruchtbare periode in zijn werk als songwriter. Samen met vriend en vaste tekstschrijver Bernie Taupin, met wie hij veel van zijn nummers maakte, en met zijn bandleden Davey Johnstone (gitaar), Dee Murray (bas) en Nigel Olsson (drums) werkten ze twee maanden onophoudelijk aan nieuw materiaal. “The first morning we were there, I had three (songs) done by the time the band drifted downstairs looking for something to eat: ‘Mona Lisas And Mad Hatters’, ‘Amy’ and ‘Rocket Man’,” vertelt de zanger over zijn hoge productiviteit.

  • Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het album wordt het album op 24 maart opnieuw uitgebracht.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.