Beyoncé galoppeert verder met "Cowboy Carter": country met een Bey-twist

Beyoncé galoppeert verder met "Cowboy Carter": country met een Bey-twist

Na het futuristische "RENAISSANCE" slaat Beyoncé een onverwachte muzikale richting in met haar achtste studioalbum, "Cowboy Carter". Deze 2LP verschijnt op 12 april op zwart vinyl in een "Bead Face"-hoes.

Verrassende wending
Met "Cowboy Carter" trekt Queen Bey het country-universum in. De eerste single, "TEXAS HOLD 'EM", verbrak al meteen records: vier weken op nummer 1 in de UK en Beyoncé's 22ste solo-top 10 hit in datzelfde land. De single behaalde ook de nummer 1 positie in de Amerikaanse Billboard Hot 100, waarmee ze geschiedenis schreef als eerste zwarte vrouw die de Hot Country Songs chart aanvoerde.

Dolly Parton en Willie Nelson
De onthulling van de tracklist zorgde voor nog meer ophef. Zo staat er een langverwachte cover op van Dolly Parton's klassieker "Jolene", en leent countrylegende Willie Nelson zijn stem aan "Smoke Hour". De tracklist, gepresenteerd als een vintage poster, onthult tevens de volledige albumtitel: "Cowboy Carter and the Rodeo Chitlin’ Circuit".

Meer dan alleen country
Ondanks de country-invloeden benadrukt Beyoncé dat dit geen puur countryalbum is. "This ain't a Country album", zo schrijft ze in een statement. "This is a ‘Beyoncé’ album." Verwacht dus de kenmerkende Beyoncé-sound met een flinke scheut country-invloeden. Naast "TEXAS HOLD 'EM" verschijnen ook de eerder uitgebrachte singles "16 Carriages" op het album. Andere intrigerende titels zijn "Spaghettii", "The Linda Martell Show", "Riiverdance", "Tyrant" en "Dolly P.".


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.