Avishai Cohen keert terug met nieuw album: Ashes To Gold

Avishai Cohen keert terug met nieuw album: Ashes To Gold

De begenadigde bassist en componist Avishai Cohen, bekend om zijn lyrische spel en genre-overschrijdende aanpak, komt met een nieuw album: Ashes To Gold. Cohen, die zich moeiteloos beweegt tussen jazz, klassieke muziek en wereldmuziek, verkent op dit album opnieuw de emotionele diepgang van muziek met zijn virtuoze spel en composities.

Ashes To Gold is een reflectie op de cyclus van leven en dood, verlies en wedergeboorte. Cohen's muziek is introspectief en melodieus, met invloeden uit de Joodse muziektraditie en zijn Israëlische roots. Zijn kenmerkende baslijnen vormen de basis voor weelderige arrangementen met piano, drums en strijkers, die een sfeer van melancholie en hoop oproepen.

Op dit album horen we Cohen op zijn best: als een verhalenverteller die emoties vertaalt in muziek. Zijn composities zijn rijk aan detail en nuance, en nodigen uit tot herhaaldelijk luisteren. Ashes To Gold is een album dat zowel ontroert als inspireert, en bewijst opnieuw dat Avishai Cohen een van de meest toonaangevende musici van dit moment is.