West Side Story Soundtrack voor remake van Steven Spielberg

West Side Story Soundtrack voor remake van Steven Spielberg

Twee weken geleden overleed Stephen Sondheim. Hij was, samen met componist Leonard Bernstein, het brein achter de liedjes van de wereldberoemde musical 'West Side Story', het liefdesverhaal dat losjes gebaseerd was op Romeo en Julia van Shakespeare. In 1961 verscheen het verhaal als film op het witte doek, wat resulteerde in maar liefst tien Oscars. Dat er een nieuwe soundtrack uitkomt, die hoort bij de donderdag verschenen remake door Steven Spielberg, kan bijna geen groter eerbetoon zijn aan het werk van de componist en scenarist Sondheim.

Voor Spielbergs herinterpretatie werden maar liefst eenentwintig liedjes opgenomen, die vorige week al digitaal zijn verschenen. Hierop is te horen hoe dirigent Gustavo Dudamel het New York Philharmonic orkest én het Los Angeles Philharmonic orkest op fenomenale wijze door de nummers van Sondheim en Bernstein heen loodst. De CD verschijnt vandaag en voor het vinyl zal er nog wat geduld moeten worden betracht. Die komt uit in het nieuwe jaar.

Voor de digitale luisteraars is er zelfs een Dolby Atmos Music versie te beluisteren, waarbij je het gevoel hebt midden tussen de zangers te staan. De film zelf is sinds 9 december te zien in de bioscoop.

 


Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.