Unieke Beach Boys periode (1972) samengebracht in een unieke vinylboxset

Unieke Beach Boys periode (1972) samengebracht in een unieke vinylboxset

Het voor de Beach Boys vruchtbare jaar 1972 bracht een aantal schitterende muzikale projecten voort. De surfrockers uit Zuid-Californië brachten hun achttiende album uit (Carl and the Passions – “So Tough”) en namen in Baambrugge, onder de rook van Amsterdam, hun negentiende album 'Holland' op. Deze albums volgden het succes op van hun goed ontvangen voorgangers 'Sunflower' (1970) en 'Surf's Up' (1971), waarmee bij het grote publiek een hernieuwde waardering voor de band was ontstaan.

Vijftig jaar na dato wordt die periode samengebracht in een unieke box set, 'Sail On Sailor - 1972', waarbij de focus ligt op de opnames van 'Carl and the Passions – “So Tough”' en 'Holland'. Met bijzondere a capella versies, instrumentale nummers en nooit eerder verschenen versies en mixes van welbekende nummers, geeft het album een schitterend inkijkje in het creatieve proces van de band op de toppen van hun kunnen. Met als hoogtepunt de liveregistratie van een concert in New York.

Om alvast in de stemming te komen voor het album (releasedatum: 18 november) is er nu al materiaal van te beluisteren. Een van de nummers die de band live speelde tijdens hun optreden in de wereldberoemde concertzaal Carnegie Hall in New York: 'You Need A Mess Of Help To Stand Alone (Live At Carnegie Hall)'

 


Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.