Stars On 45 één van de grootste hitprojecten van de jaren 80 verschijnt op Vinyl

Stars On 45 één van de grootste hitprojecten van de jaren 80 verschijnt op Vinyl

Stars On 45 was een van de grootste hitprojecten van de jaren 80, met hitmedleys van enkele van 's werelds grootste artiesten en bands, zoals The Beatles, The Rolling Stones, ABBA en Stevie Wonder. De eerste Stars On 45-single verkocht wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren en stond begin 1981 in veel landen bovenaan de hitlijsten: Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, #2 in het Verenigd Koninkrijk en stond later dat jaar bovenaan in de Amerikaanse Billboard Hot 100 .

Het project ontstond in de zomer van 1980, toen platenlabelmanager Willem van Kooten hoorde over een Canadese 12”-single, met daarop een verzameling hits uit de jaren 60 en 70. Onder hen was Shocking Blue's Venus - met de rechten in handen van Van Kooten - en aangezien het een illegale bootleg-plaat was, wist Van Kooten niets van dit gebruik. Hij nam contact op met platenproducent en voormalig Golden Earrings-drummer Jaap Eggermont om te vragen of hij die nagemaakte plaat mocht kopiëren - met alle rechten vrij.

Samen met arrangeur Martin Duiser nam Eggermont direct contact op met enkele van de beste Nederlandse sessiemuzikanten, zoals gitarist Hans Hollestelle, bassist Fred Jansen en zangers Hans Vermeulen, Okkie Huijsdens, Arnie Treffers, Tony Sherman, Albert West, Peter Vermeij, Bas Muijs, Cees Bergman en Jody Pijper. De opnames resulteerden in twee singles en twee albums als Stars On 45.

 


Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.