Meshell Ndegeocello brengt eerbetoon aan James Baldwin met nieuw album

Meshell Ndegeocello brengt eerbetoon aan James Baldwin met nieuw album

Op 2 augustus, op de honderdste geboortedag van de beroemde schrijver en activist James Baldwin, brengt Meshell Ndegeocello haar tweede album uit op Blue Note Records: No More Water: The Gospel of James Baldwin.

No More Water is een indrukwekkend eerbetoon aan de vooraanstaande schrijver en activist James Baldwin. Dit visionaire werk is tegelijkertijd een muzikale ervaring, een kerkdienst, een viering, een getuigenis en een oproep tot actie. Meshell Ndegeocello heeft een profetische muzikale reis gecreëerd die grenzen en genres overstijgt en diep ingaat op thema’s als ras, seksualiteit, religie en andere terugkerende onderwerpen uit Baldwin’s oeuvre.

Na haar bekroonde Blue Note-debuut The Omnichord Real Book, dat in 2023 de eerste GRAMMY Award voor Beste Alternatieve Jazzalbum won, presenteert de multi-instrumentalist, zangeres, songwriter en producer met No More Water een meeslepend en voelbaar document dat net zo wijs, onbevreesd en introspectief is als Baldwin zelf.

Gecoproduceerd door Ndegeocello en gitarist Chris Bruce, bevat No More Water enkele van de vaste medewerkers van de bassist, waaronder Bruce, zanger Justin Hicks, saxofonist (en Omnichord-producer) Josh Johnson, toetsenist Jebin Bruni en drummer Abe Rounds. Ook zangeres Kenita-Miller Hicks, toetsenisten Jake Sherman en Julius Rodriguez en Paul Thompson, Executive Director van het NYCPS Arts Office en trompettist, verschijnen op verschillende nummers. Het album bevat ook krachtige spoken word van de gewaardeerde dichter Staceyann Chin en de Pulitzer Prize-winnende auteur en criticus Hilton Als.

Luister naar de muziek en ervaar de kracht van Meshell Ndegeocello's interpretatie van het werk van James Baldwin.

Bekijk ook het NPR Tiny Desk Concert van Meshell Ndegeocello, waarin ze nummers van het Baldwin-project en haar GRAMMY-winnende Blue Note-debuut The Omnichord Real Book speelt.

We kunnen niet wachten om dit bijzondere album met jullie te delen!

No More Water: The Gospel of James Baldwin verschijnt op 2 augustus. Pre-order nu!

 

meshell

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.