Fat Dog laat WOOF. horen: een debuutalbum dat alle regels breekt

Fat Dog laat WOOF. horen: een debuutalbum dat alle regels breekt

Fat Dog, de chaotische bende uit Zuid-Londen, had ooit twee regels: gezond leven en geen saxofoons. Maar zoals het leven gaat, zijn die regels inmiddels aan flarden gescheurd. En gelukkig maar, want Fat Dog is de meest opwindende band die de afgelopen jaren is opgestaan. Hun debuutalbum WOOF. is een bewijs van hun ontembare energie en creatieve waanzin.

Van lockdown naar uitverkochte zalen
Tijdens de lockdown van 2021 besloot frontman Joe Love zijn thuisdemo's nieuw leven in te blazen. Samen met Chris Hughes, Ben Harris, Johnny Hutchinson en Morgan Wallace (de saxofonist!) creëerde hij Fat Dog. Hun liveshows werden al snel legendarisch in Zuid-Londen, en nu veroveren ze ook de rest van de wereld.

Een muzikale achtbaan
De muziek van Fat Dog is een wilde mix van electro-punk, rock-'n-roll, techno, industrial-pop en rave. WOOF. is een album dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat, met nummers als "Clowns", "I am the King" en "Closer to God". Het is muziek om los op te gaan, om te schreeuwen in je kussen, om de waanzin van het leven te omarmen.

Een blik in het brein van Joe Love
WOOF. is een reis door de geest van Joe Love, en wees maar blij dat je er alleen tijdelijk toegang toe hebt. Het album is een viering van het onconventionele, een middelvinger naar de middelmaat. "Muziek is zo vanille," zegt Love. "Ik hou niet van gepolijste muziek. Zelfs dit album is gepolijst vergeleken met wat er in mijn hoofd zit."

WOOF. is nu verkrijgbaar op rood vinyl.

 


Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.