Guido Belcanto's 'Tedere Baldadigheden': Een intiem portret van een gelauwerd chansonnier

Guido Belcanto's 'Tedere Baldadigheden': Een intiem portret van een gelauwerd chansonnier

De langverwachte terugkeer van de Belgische kleinkunstenaar Guido Belcanto is eindelijk daar! 'Tedere Baldadigheden', zijn vijftiende studioalbum, verschijnt op 4 oktober en markeert het begin van een uitgebreide tournee. Dit album, geproduceerd door Firmin Michiels en Guido Op De Beeck, is een bijzondere terugblik op een rijkgevuld leven, doorspekt met ondeugende avonturen, liefde, tragiek en tristesse.

Een nieuw hoogtepunt in een indrukwekkend oeuvre:
'Tedere Baldadigheden' is een onmiskenbaar hoogtepunt in Belcanto's indrukwekkende oeuvre van meer dan 300 liedjes. Het album bevat 11 nieuwe nummers, waarin Belcanto met weemoed en humor reflecteert op zijn leven, en 2 verrassende bewerkingen van songs van Eels en zijn idool Renaud. Naast zijn trouwe begeleidingsband 'Het Broederschap' leveren ook gastmuzikanten als Stoy Stoffelen, David Poltrock en Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) een bijdrage aan dit bijzondere album.

Een warme, herkenbare thuis voor iedereen:
Al meer dan 40 jaar creëert Guido Belcanto met zijn muziek een universum waarin iedereen zich thuis voelt. Zijn liedjes zijn een warme deken voor jong en oud, arm en rijk, winnaar en verliezer. Op het podium brengt hij deze magie tot leven, en laat hij zijn publiek zichzelf zijn, emoties de vrije loop laten en een intense band met hem ervaren.

Een must-have voor liefhebbers van het Vlaamse chanson:
'Tedere Baldadigheden' is een absolute aanrader voor liefhebbers van het Vlaamse chanson. Belcanto's unieke stem, poëtische teksten en de hoogwaardige productie maken dit album tot een pareltje. 

 


Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.