DeWolff brengt 'Muscle Shoals' uit: Een eerbetoon aan de roots van rock & soul

DeWolff brengt 'Muscle Shoals' uit: Een eerbetoon aan de roots van rock & soul

Zet 6 december met stip in je agenda, want dan verschijnt het langverwachte tiende studioalbum van DeWolff, getiteld 'Muscle Shoals'. Dit Nederlandse powertrio, bekend om hun explosieve live shows en unieke mix van blues, soul en rock, keert terug naar de bakermat van hun sound.

Opgenomen in de legendarisch studios van FAME & muscle Shoals
DeWolff trok afgelopen mei naar de legendarische FAME Studios en Muscle Shoals Sound Studio in Alabama, waar ze samen met Ben Tanner (bekend van zijn werk met Alabama Shakes) de magie van deze historische plek vastlegden. "Toen we de eerste noten speelden, kreeg ik kippenvel", vertelt frontman Pablo van de Poel. "Dit was het geluid dat ik al die jaren op al die klassieke albums had gehoord!"

De geest van legendes
Omringd door de rijke muzikale geschiedenis van iconen als Aretha Franklin, Wilson Pickett en de Rolling Stones, liet DeWolff zich inspireren door de geest van deze grootheden. Het resultaat is een album dat de authentieke sound van Muscle Shoals ademt, maar tegelijkertijd onmiskenbaar DeWolff is: een vurige mix van blues, soul, psychedelica en southern rock met een eigenwijze Nederlandse twist.

 


Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.