Verloren parel uit de Chicago blues: Otis Spann's 'Walking The Blues' eindelijk op vinyl!

Verloren parel uit de Chicago blues: Otis Spann's 'Walking The Blues' eindelijk op vinyl!

Otis Spann, de legendarische pianist die vooral bekendheid verwierf door zijn samenwerking met Muddy Waters, wordt beschouwd als een van de grootste bluespianisten aller tijden. Zijn invloed op de Chicago blues sound is onmiskenbaar. Nu is er "Walking The Blues", een album dat een unieke kijk geeft in Spanns muzikale ziel en zijn fenomenale pianospel laat horen.

Deze opnames, gemaakt in 1960, zijn pas in 1972 uitgebracht, twee jaar na Spanns vroegtijdige dood. Het album is rauw en puur, met Spann zelf op piano en zang. Hij wordt begeleid door Robert Lockwood Jr., een begenadigd gitarist die onder meer met Sonny Boy Williamson II speelde, en St. Louis Jimmy, een blueszanger die bekend stond om zijn krachtige stem.

Spann's pianospel is energiek en virtuoos, en combineert invloeden van barrelhouse piano met de moderne Chicago blues sound. Luister naar de emotionele diepgang van zijn spel in nummers als "Nobody Knows Chicago Like I Do" en de titeltrack "Walking The Blues", en laat je meeslepen door zijn authentieke stijl.

Kenmerken:

  • Onuitgegeven opnames uit 1960
  • Met Robert Lockwood Jr. op gitaar en St. Louis Jimmy op zang
  • Spann op zang én piano
  • Muzikale stijl/genre: Chicago Blues

Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.