Roel Spanjers keert terug met "Birdcatcher II": Een nieuwe reis door roots noir

Roel Spanjers keert terug met "Birdcatcher II": Een nieuwe reis door roots noir

Na jaren van verwachting is het eindelijk zover: toetsenist en zanger Roel Spanjers komt met de langverwachte opvolger van zijn obscure meesterwerk "Birdcatcher" uit 2006. "Birdcatcher II", dat in september 2024 verschijnt via Suburban Records, belooft een rijke muzikale reis te worden door het genre dat Spanjers zelf omschrijft als "roots noir".

Spanjers, een veelgevraagd live- en sessiemuzikant in de Europese rhythm & blues, soul en roots/americana scene, heeft zijn krachten gebundeld met gitarist/multi-instrumentalist Eric van Dijsseldonk en drummer/producer Gabriel Peeters voor dit nieuwe album. Gastbijdragen zijn er onder andere van de Texaanse soulzanger Malford Milligan.

De tien nieuwe nummers op "Birdcatcher II" zijn gemasterd door Kevin Reeves in Nashville en beloven een vertrouwd maar toch verrassend geluid. Denk aan echo's van Bobby Charles, de soul van Hi Records uit Memphis, de Americana van The Band en de sfeer van Allen Toussaint's New Orleans.

Het album is een samenhangend geheel van gevarieerde nummers, waarin traditie en vernieuwing samenkomen. Bereid je voor op een muzikale ervaring die je meeneemt naar een rijk en sfeervol landschap.