Pearl Jam keert terug met nieuw album en wereldtournee

Pearl Jam keert terug met nieuw album en wereldtournee

De grunge-iconen van Pearl Jam laten de aarde niet links liggen, maar slaan juist een kosmische koers in met hun aankomende album. "Dark Matter", de twaalfde full-length studioplaat van de band, verschijnt op 19 april en stuwt ons straks in een intergalactische rock & roll reis. De voorbode, de titelsong "Dark Matter", kan je alvast beluisteren en laat een verfrissende energie horen.

"Gigaton", hun voorganger uit 2020, is nog nauwelijks koud, maar Pearl Jam laat z'n fans niet lang tandenknarsen. In een marathonopname van slechts drie weken werd "Dark Matter" geschreven en opgenomen in de legendarische Shangri-La Studios van Rick Rubin in Malibu. Voor de productie is niemand minder dan Andrew Watt ingeschakeld, die in 2022 zijn sporen verdiende met Eddie Vedders soloalbum "Earthling".

Bassist Jeff Ament omschrijft Watt als een wandelende Pearl Jam-encyclopedie. "Hij weet niet alleen alles over onze bandgeschiedenis en ons schrijfproces, maar ook over ons als individuele muzikanten," vertelt hij. "Hij kon zelfs details aanwijzen in oude nummers waarvan ik zelf bijna vergeten was dat ze bestonden. Zijn enthousiasme was ontzettend aanstekelijk."

De combinatie van Watts frisse blik en Pearl Jams rijke historie belooft een spannend nieuw hoofdstuk in de carrière van de band te openen. De titel "Dark Matter", naar de mysterieuze substantie die naar schatting 85% van alle materie in het universum vormt, geeft alvast een hint naar de kosmische thematiek en diepgravende songteksten waar Pearl Jam om bekend staat.

Naast het nieuwe album kondigt de band ook een wereldtournee aan, die in mei van start gaat. Hoewel details over de Nederlandse show nog ontbreken, kan elke muziekliefhebber met grunge-bloed alvast beginnen te sparen.

 


Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.