JD McPherson - Nite Owls: Een unieke mix van vintage garage-rock en new wave invloeden

JD McPherson - Nite Owls: Een unieke mix van vintage garage-rock en new wave invloeden

JD McPherson heeft met zijn nieuwste album, Nite Owls, iets unieks en verbluffends gecreëerd. Dit is zijn eerste album sinds zijn veelgeprezen kerstklassieker SOCKS uit 2018. Gedurende de afgelopen vijf jaar is McPherson druk bezig geweest met het schrijven van nieuwe nummers, terwijl hij tegelijkertijd toerde met Alison Krauss en Robert Plant. Als tourende muzikant krijg je de kans om nieuwe plekken te ontdekken, de stad te verkennen en inspiratie op te doen in de lokale platenzaak. Met Nite Owls wilde JD iets nieuws en anders proberen. Hij wilde inspiratie putten uit verschillende decennia en stijlen en deze in zijn eigen geluid verwerken.

"Het oorspronkelijke idee voor de plaat was: het is alsof The Ventures uit de late jaren 60 de sessieband waren op het eerste New Order-album", zegt McPherson. En dat is gelukt! Nite Owls levert de kenmerkende klanken van vintage garage-rock, terwijl het ook naadloos de sounds van Bowie en Alan Vega overbrugt. Nummers als "Sunshine Getaway", "The Rock and Roll Girls" en "I Can't Go Anywhere with You" klinken alsof Chuck Berry aan het jammen is met Buddy Holly. Terwijl nummers als "Nite Owls" en "Don't Travel Through the Night Alone" een knipoog geven naar de Factory-sound uit het Verenigd Koninkrijk. De retro-sound van het instrumentale nummer "The Phantom Lover of New Rochelle" zou Dick Dale doen rijden en Link Wray doen rommelen.

Met Nite Owls haalt McPherson inspiratie uit meerdere genres uit het verleden en combineert deze om een geluid te ontwikkelen dat helemaal van hemzelf is.

 


Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.